Go Back
+ servings

Kartoffelsuppe med blomkål

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 stort løg
  • 0,5 fed hvidløg
  • Smør til stegning
  • 0,5 blomkålshoved
  • 6-7 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 250 ml piskefløde
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • Muskatnød

Pynt og tilbehør:

Sådan gør du

  • Skræl og skyl kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker.
    Skræl løgene og hak dem ud i små tern.
    Tag bladene af blomkålshovedet og skyl det. Der skal cirka bruges et halvt blomkålshoved af almindelig størrelse. Skær blomkålen ud i små små stykker, så den står klar.
    Svits kartoflerne og løgene i en gryde med smør. Vend dem godt rundt, så det ikke brænder på. Tilsæt vand, bouillon og derefter blomkålen. Lad grøntsagerne småkoge i 18-20 minutter til kartoflerne er møre.
    Imens suppen koger kan baconen gøres klar. Jeg har klippet strimlet bacon i små stykker og stegt dem sprøde i ovnen.
    Når kartoflerne er møre tilsættes piskefløden og gryden tages af komfuret. Blend suppen med en stavblender uden at løfte stavblenderen op – for at undgå at det sprøjter.
    Tilsæt eventuelt mere vand eller mælk, hvis suppen skal være mindre tyk. Smag suppen til med salt, peber og revet muskatnød inden den serveres med tilbehøret.