Go Back
+ servings

Forloren hare med flødesovs

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1000 g svinekød
  • 2 æg
  • 1 stort løg
  • 1,5 dl rasp
  • Salt og peber
  • 1 dl mælk (til farsen)
  • pakke bacon
  • 3 dl sødmælk

Flødesovs:

  • Væde og mælk fra kødet
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk. ribsgele
  • Kulør
  • Salt og peber
  • Sovsejævner (eller hjemmelavet jævner af mel og vand/mælk)

Sådan gør du

  • Rør kødet sammen med æggene. Tilsæt finthakket løg, rasp og godt med salt og peber. Kom mælken (1 dl) i lidt af gangen imens farsen røres godt sammen. Kom farsen i et stort ovnfast fad (cirka 40 cm. i længden) og form et glat og nogenlunde ensartet farsbrød ud af kødet. Læg skiver af bacon hen over farsbrødet, så det bliver dækket. Hæld sødmælken ned i fadet og sæt det i en forvarmet ovn.

    Bagetid: 55 minutter ved 200° (varmluft). Efter de første 30 minutter er gået hældes det meste af væden og mælken (ikke det hele) fra farsbrødet over i en lille gryde og kødet stilles ind i ovnen igen.
    Kom piskefløden ned i væden fra kødet og tænd komfuret ved middel varme. Tilsæt ribsgele og kulør til sovsen er lysebrun. Smag sovsen til med salt og peber og jævn den med sovejævner eller hjemmelavet jævner. Her er jeg altså lidt doven, det er sjældent jeg gider at lave den hjemmelavet udgave, jeg vælger den lette løsning med købe jævner.
    Server den forloren hare sammen med flødesovsen, kogte kartofler og asier. Eventuelt sammen med en grøn salat eller kogte grøntsager ved siden.