Go Back
+ servings

Koldhævede boller med knækkede hvedekerner

Antal 14 stk.

Ingredienser

  • 2 dl knækkede hvedekerner + 2 dl vand
  • 6 dl vand
  • 10 g gær
  • 2.2,5 tsk. groft salt
  • 700 g hvedemel

Sådan gør du

  • Kom vand og 2 deciliter knækkede hvedekerner ned i en lille gryde og tænd for højeste varme på komfuret. Rør i gryden imens hvedekernerne får lov at koge i 3-4 minutter.
    Det kommer til at ligne en tyk grød. Tag gryden af komfuret og lad de kogte hvedekerner køle af.
    Kom 6 deciliter vand i en skål sammen med gæren. Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter salt og de kogte knækkede hverkerner. Hvedekerne må gerne stadig være varme, men ikke kogende når de tilsættes.
    Hæld derefter melet i lidt af gangen imens dejen røres sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med, da den skal røres meget grundigt.
    Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i mindst
    10-12 timer.
    Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, og bollerne laves ved hjælp af to spiseskeer.
    Bollerne bages på to plader med bagepapir.
    Bagetid: 25 minutter ved 200 grader varmluft.
    Lad bollerne køle af på en rist i et par minutter inden de spises.