Go Back
+ servings

Hjemmelavede romkugler med ristede mandler

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 275 g mazarintærte
  • 300 g hindbærroulade
  • Eller 575 g kagerester som muffins, chokoladekage og wienerbrød
  • 75 g hindbær-marmelade
  • 2,5 spsk. usødet kakao
  • 75 g mørk chokolade
  • 5 tsk. romaroma (den fra Dr. Oetker, nogle af de andre
    er meget kraftige)
  • 120 g hakkede mandler uden skal

Sådan gør du

  • Skær kagerne ud i mindre stykker og kom dem ned i en skål. Tilsæt marmeladen og rør kagerne sammen med en køkkenmaskine eller håndmixer.
    Kom kakao i skålen og smelt chokoladen i et vandbad eller mikroovnen inden den tilsættes.
    Det gør ikke noget, hvis der er små stykker chokolade som ikke er smeltet. Det giver ekstra knas til romkuglerne og smager super godt med små chokoladestykker i dejen. Kom til sidst romaroma i dejen og rør den rigtig godt sammen til den er helt blød og ensartet i farven.
    Form kagedejen til en kugle i skålen og stil den i køleskabet i 20-30 minutter.
    Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og form 15-16 romkugler ud af dejen.
    Smut mandlerne og hak dem godt, hvis ikke du har købt dem hakkede.
    Rist de hakkede mandler på en tør pande til de er gyldne.
    Kom mandlerne i en skål og tril kuglerne heri, så der kommer ristede mandler hele vejen rundt.
    Kom romkuglerne i en beholder med låg og opbevar dem i køleskabet til de skal spises.
    Lige når romkuglerne tages ud af køleskabet, er de mere faste i det. Men efter et par minutter ved stuetemperatur bliver de bløde og lækre indeni.