Go Back
+ servings

Stegte riskugler

Antal 13 stk.

Ingredienser

  • 285 g kogte kolde ris
  • 1 æg
  • Peber
  • 1 tsk. groft salt
  • 40 g rasp
  • 50 g revet mozzarella

Panering og friture:

  • 100 g rasp
  • 3 dl smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Kom risene ned i en skål og rør dem sammen med ægget.
    Tilsæt peber, salt og rasp og rør igen.
    Kom mozzarella osten i og rør til det det hele er samlet og har konsistens som fast fars.
    Form 12-14 kugler ud af ris-farsen.
    Kom (de 100 gram rasp) ned i en dyb tallerken og rul alle kuglerne i raspen.
    Kom olie ned i en lille gryde og varm olien op.
    Kom 3-4 kugler ned i olien af gangen til de er helt gylde og sprøde. Tag forsigtigt kuglerne op med en hulske (som kan tåle høj varme) og læg dem på et par stykker køkkenrulle.