Go Back
+ servings

Red velvet cupcakes

Antal 8 stk.

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 1/4 1/4 bagepulver
  • 1/4 1/4 fint salt
  • 1 spsk. kakao
  • 60 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 120 ml kærnemælk
  • 1 flaske rød frugtfarve (Dr. Oetker)
  • 0,5 tsk. lager eddike
  • 0,5 tsk. natron

Frosting:

  • 200 g flødeost (det må ikke være light)
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 60 g flormelis
  • Piskefløde*

Sådan gør du

  • I stor skål sigtes mel, bagepulver, salt og kakao. Det er vigtigt ikke at springe over, da kagerne ellers ikke bliver så luftigt og lækre.
    I en anden skål piskes smør blødt ved hjælp af en elspisker. Tilsæt sukker og rør indtil det er luftigt. Tilsæt æg og vaniljesukker og pisk igen.
    Hæld kærnemælken op i en lille kande og tilsæt frugtfarve. Rør det godt rundt.
    Lidt af gangen hældes kærnemælken (med rør farve) og den sigtet mel-blandingen ned i skålen med smør. Pisk ved lav hastighed.
    I en lille skål hældes natron i og eddiken tilsættes – det bobler op. Blandingen hældes ned i skålen med dejen, og der røres rundt.
    Dejen fordeles i cupcake formene og bages i ovnen.
    Bagetid: 20-25 min. ved 180 grader nederst i ovnen.
    Test med en tandstik eller lignende om de færdige. De er færdige, når der ikke kommer dej på tandstikken. Det er vigtigt, at de ikke får for meget.
Frosting:
  • Rør flødeosten og vaniljesukker sammen. Flormelisen sigtes ned i skålen og det hele piskes sammen. Hæld meget langsomt fløden i og stil frostingen på køl en halv times tid.
    Pynt kagerne med frosting ved hjælp af en sprøjtepose. Pynt evt. med krymmel eller frysetørret hindbær.
    Kagerne skal opbevares på køl til de skal spises.
    * I filmen siges der 160 ml piskefløde. Det prøvede jeg i første omgang, og det er alt for meget! Frostingen bliver alt for tynd. I anden omgang forsøgte jeg mig med det halve, men jeg brugte ikke det hele. Prøv at måle 60 ml op og hæld det ganske langsomt i, så du kan nå at stoppe, inden den bliver for tynd.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk