Go Back
+ servings

Små kokosmakroner med chokolade

Antal 24 stk.

Ingredienser

  • 5 æggehvider
  • 245 g kokosmel
  • 245 g sukker

Til bunden:

  • 150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom æggehviderne, kokosmel og sukker ned i en lille gryde. Tænd for komfuret på middel varme og rør i gryde.
    Det må på ingen måde blive mørkt eller brænde på så sørg for at røre godt. Når massen begynder at blive godt klistret sammen (det tager 5-6 minutter), er det færdigt.
    Kom bagepapir på en plade og lav små toppe ud af dejen. Jeg brugte to teskeer til at forme toppene med. Bag kokosmakronerne i midten af en forvarmet ovn.
    Bagetid: 16-18 minutter ved 180 grader – bagetiden afhænger af ovnen. Kokosmakronerne er færdige, når de er svagt lysebrune på toppen og langs kanten.
    Lad kokosmakronerne køle af og løft dem derefter af bagepapiret. Hvis de hænger ved trækkes bagepapiret forsigt af nedefra.
    Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen og dyp bunden af kokosmakronerne i chokoladen. Læg dem på skrå på bagepapiret til chokoladen er helt tør.