Go Back
+ servings

Hvid pizza med kartoffel og rosmarin

Antal 4 stk.

Ingredienser

Fyld:

  • 250 g Mascarpone
  • 3 små fed hvidløg
  • 1-1,5 spsk. mælk
  • 1 knivspids salt
  • 3 kartofler
  • Rosmarin
  • En smule flagesalt

Sådan gør du

  • Del dejen i to og brug den ene halvdel til denne opskrift. Drys lidt mel ud på bordet og på en kagerulle. Del dejen i fire stykker og form dem til boller. Rul hver bolle ud på bordet til fire nogenlunde runde pizzaer. Kom bagepapir på en plade og løft pizzaerne over på bagepladen.
    Hæld Mascarponen ned i en skål og tilsæt presset hvidløg, salt og vand. Rør vandet langsomt ud i osten og tilsæt kun lidt af gangen, så den ikke bliver for tynd. Fordel Mascarponen ud på de fire pizzaer – det skal helt ud til kanten.
    Skæl og skyl kartoflerne og riv dem på et rivejern i helt tynde tynde skiver. Kom kartoffelskiverne på pizzabundene og drys med rosmarin. Bag pizzaerne i en forvarmet ovn – hold øje med dem undervejs så de ikke får for længe.
    Bagetid: 12-17 minutter ved 225 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Tag pizzaerne ud af ovnen og drys eventuelt med en smule flagesalt inden de spises.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk