Go Back
+ servings

Salat med avocado og crispy kylling

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 650 g kyllingeinderfilet
  • 75 g rugmel
  • 85 g cornflakes
  • 3 æg
  • Salt og peber
  • Olie

Salaten:

  • Blandet salatblade
  • 1 agurk
  • 4 store tomater
  • 1 avocado
  • Edamame bønner (pillede og kogt)
  • Parmesan-ost
  • Dressing eller pesto

Sådan gør du

  • Kog edamame-bønnerne efter anvisningen på posen. Lad dem dryppe af i en sigte imens resten af maden gøres klar.
    Skyl og skær grøntsagerne og anret dem på to tallerkener eller i skåle. Vent med at anrette avocadoen til sidst – så den ikke bliver brun.
    Find tre skåle frem og kom rugmel i den første skål. Kom æggene i den anden skål og pisk dem sammen med en gaffel og tilsæt salt og peber. Kom cornflakesene i en frysepose og knus dem godt. Jeg plejer bare at bruge fingrene til at knuse dem, men man kan også bruge en kagerulle eller en stor ske. Kom de knuste cornflakes i den sidste skål.
    Vend et stykke kylling af gangen i først rugmel, så sammenpisket æg og derefter cornflakes. Læg kyllingestykkerne på et stort spækbræt eller en tallerken til de alle er lavet. Hvis cornflakes bliver for “våd”, kan der kommes lidt ekstra i. Det skal nemlig helst holdes tørt, så det hænger godt ved.
    Kom cirka en halv centimeter olie på en stor stegepande og tænd på høj varme. Steg kyllingestykkerne i olien på begge sider. De skal blive lækre knasende og crispy men uden at kødet bliver tørt, så det er ikke længe de skal have.
    Anret de færdige kyllingestykker med cornflakes på salaten, skær avodacoen ud i tynde stykker og drys med tynde skiver af parmesan-ost. Server dressing eller pesto til ved siden af.