Go Back
+ servings

Focacciaboller med rosmarin

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 1,5 tsk. havsalt
  • 6 dl hvedemel
  • 3 dl Tipo 00 hvedemel

Topping:

  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Rosmarin

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt saltet. Hæld derefter langsomt begge slags mel ned i skålen imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med. Dejen skal æltes godt, så det skal gøres meget grundigt, hvis du gør det med hænderne.
    Sæt dejen til at hæve med et viskestykker over skålen i 1 time. 
    Kom lidt mel ud på bordet og del dejen i 10 stykker. 
    Form dem til boller som trykkes let flade.
    Kom bollerne over på en plade med bagepapir og prik dybe huller i dem med en gaffel. Hæld lidt olie ud over bollerne og drys med flagesalt og rosmarin.
    Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i 18-20 minutter. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk