Go Back
+ servings

Ovnbagte pølser og grøntsager med krydderier

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 7 små kyllingepølser
  • 225 g mild chorizopølse
  • 10 kartofler
  • 3 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 store rødløg
  • 500 g broccoli
  • 350 g frosne bønner
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2,5 tsk. havsalt
  • Peber
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1,5 tsk. paprika

Pynt:

  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Tag skindet af chorizopølsen – det ved jeg egentlig ikke, om er nødvendigt, men det kan jeg bedst lide. Skær chorizopølsen og kyllingepølserne ud i små passende stykker.
    Skræl og skyl kartoflerne og gulerødderne og skær dem ud i små kvarte stykker.
    Skyl og skær også de øvrige grøntsager, så de er klar til ovnen. Broccolien har jeg knækket ud i små buketter, og rødløgene er skåret ud i store både.
    Skræl hvidløgene uden at hakke eller skære dem ud i små stykker.
    Kom alle grøntsagerne og pølserne ud på to plader med bagepapir men sørg for at kartoflerne ligger øverst. De skal have lidt længere tid end de øvrige grøntsager, og de må gerne få et sprødt lag.
    Hæld olivenolie hen over grøntsagerne og pølserne og drys med krydderierne. Kom begge plader i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 30-35 minutter. Slut eventuelt af med 1-2 minutter på grill funktion hvis grøntsagerne skal have ekstra sprødhed.
    Pynt retten med bredbladet persille og spis den sammen med et godt brød til.