Go Back
+ servings

Marengs med lakrids

Antal 8 stk.

Ingredienser

  • 2,5 æggehvide
  • 100 g sukker
  • 25 g flormelis
  • 1 tsk. citronsaft
  • 3 tsk. lakridspulver (jeg har brugt raw lakridspulver fra Bülow)

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne og sukkeret grundigt sammen. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt rundt. Sigt flormelis ned i marengs-massen og vend også det forsigtigt rundt. Til sidst blandes lakridspulveret i, men igen uden at piske i marengsen – det skal vendes rundt.
    Kom bagepapir på en plade og brug en stor ske til at lave marengsene med.
    Bagetid: 1 time og 30 minutter (afhængig af ovnen) ved 120 grader.
    Det er en god idé at kigge til dem undervejs. De skal være lækre knasende men må ikke blive brune på nogen måde.