Go Back
+ servings

Cremet og mild tomatsuppe

Antal 6 personer

Ingredienser

  • Smør eller olie
  • 200 g bacon i tern
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 140 g tomatpuré
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 5 dl vand
  • 1 terning grøntsags-bouillon
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. groft salt

Tilbehør til suppen:

Sådan gør du

  • Kom lidt smør eller olie ned i en gryde og tænd for komfuret på middel varme.
    Tilsæt bacon i tern og svits dem til de er næsten sprøde. Skræl gulerødderne, løg og hvidløg og skær dem i grove stykker inden de kommes ned i gryden. Vend det hele rundt et par minutter og tilsæt derefter tomatpuré og hakkede tomater. 
    Når det er vendt godt rundt i gryden tilsættes vand og bouillon. Herefter skal suppen have lov at simre i 5 minutters tid.
    Tag suppen af komfuret og hæld den ned i en blender. Det er en ret stor portion, så jeg måtte blende den af to omgange. Sørg for at du bruger en blender som kan tåle varm suppe. Blend suppen til den er helt uden klumper og fin i konsistensen. 
    Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt piskefløde, så den bliver dejlig cremet. Tilsæt timian og smag suppen til med salt. 
    Gør tilbehøret klar og server det sammen med suppen. Så kan I hver især selv komme det på, som I synes bedst om.