Go Back
+ servings

Stegt flæsk med persillesovs

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 pakker flæsk i skiver
  • Groft salt
  • 1 kg kartofler

Persillesovs:

  • 1-2 tsk. smør
  • 0,5 grøntsagsboullion
  • 5 dl madlavningsfløde eller piskefløde
  • 0,5 dl mælk
  • Salt og peber
  • Muskatnød
  • 2 bundt persille
  • Hvid sovse-jævner

Tilbehør:

  • Små tomater, agurk og nektarin

Sådan gør du

  • Kødet lægges på en bageplade med bagepapir og drysses med groft salat. Jeg plejer at bruge to stykker bagepapir og et stykke stanniol nederst, for at pladen ikke bliver helt fedtet. Bagetid: 30-40 minutter ved 200 grader varmluft.
    Kartoflerne skrælles og koges i cirka 18-20 minutter. 
    Den halve boullionterning røres ud i en gryde med det smeltet smør. Tilsæt fløde og mælk. Pisk sovsen grundigt rundt og pas på at den ikke får for høj varme. Smag til med salt, peber og revet muskatnød. Hvis sovsen er for tynd, kan den jævnes med lidt sovsejævner. Rens persillen og hak eller klip den med en saks. Kom den i sovsen og lad det simre et par minutter.