Go Back
+ servings

Varm kartoffelsalat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 3 løg
  • smør
  • 2,5 tsk. sukker
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 6 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1,5 tsk. havsalt
  • Peber

Pynt:

  • Purløg

Sådan gør du

  • Skæl og skyl kartoflerne og skær dem i tynde halve stykker.
    Skræl løgene og hak dem fint.
    Kom smør på en stor pande med høj kant og vend løgene i smørret.
    Tilsæt sukker, æbleeddike og halvdelen af vandet og lad det koge et par minutter.
    Tilsæt derefter bouillonen og kartoflerne. Vend kartoflerne rundt på panden og hæld resten af vandet ud over dem.
    Lad kartoflerne simre på panden i 15-20 minutter til de er møre. Vend dem hyppigt og smag til sidst den varme kartoffelsalat til med peber og havsalt.
    Pynt med purløg og server kartoffelsalaten sammen med frikadeller, medister eller et par gode pølser.