Go Back
+ servings

Bagt blomkål med smør og timian

Antal 1 stk.

Ingredienser

  • 1 lille blomkålshoved
  • 1 terning grønsagsbouillon
  • 3 liter vand
  • 1 tsk. salt

Inden bagning i ovnen:

  • 75 g smeltet smør
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Pil bladene af blomkålshovedet og kom det ned i en gryde med vand. Tilsæt bouillon og salt og tænd for varmen på det højeste – på komfuret. Stil et ur til cirka 7-8 minutter og skru ned for varmen på komfuret til middel varme, når vandet koger.
    Herefter hældes vandet fra og blomkålshovedet lægges over i et lille ovnfad fad.
    Smelt smørret og hæld det over blomkålen. Kom frisk timian på blomkålen og bag den i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 18-20 minutter ved 200 grader varmluft.
    Hæld det smør som ligger i bunden af fadet ud over blomkålen og server det varmt som tilbehør til fisk, kylling eller kød.