Go Back
+ servings

Millionbøf med kartoffelmos

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • Smør til stegning
  • 1000 g hakket oksekød
  • 200 g cocktailpølser
  • 1 Oksefond eller bouillonterning
  • 250 ml piskefløde
  • 4 dl mælk
  • Kulør
  • Salt og peber
  • Eventuelt sovsejævner

Kartoffelmos:

  • 2 kg kartofler
  • 45 g smør
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 3 dl let- eller sødmælk

Sådan gør du

  • Kartoffelmos:
    Skræl kartoflerne og skær dem ud i store tern. Kom dem ned i en gryde med vand og lad dem koge i cirka 18-20 minutter til de er bløde. 
    (imens kartoflerne koger tilberedes millionbøffen)

    Når kartoflerne er kogte hældes vandet fra og smør og salt tilsættes. Rør kartoflerne til mos med en elpisker eller en “kartoffelmoser-ske” og tilsæt mælken lidt af gangen til mosen er god og cremet. 
    Millionbøf:
    Hak løget fint og svits det i en gryde eller sauterpande med smør. Tilsæt kødet og steg det til det er brunet. 
    Skær cocktailpølserne over i halve og kom dem ned til kødet. 
    Tilsæt fond eller bouillon sammen med fløden og rør sovsen rundt. Tilsæt mælken lidt af gangen og derefter kulør til du synes, at sovsen har tilpas farve. 
    Smag retten til med salt og peber og kom sovsejævner i hvis sovsen er for tynd.