Go Back
+ servings

Madboller med havsalt og rosmarin

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g ipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel)

Topping:

  • 3 spsk. olivenolie (45 ml)
  • Rosmarin
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
    Kom bagepapir ned i en bagform 24 x 36 cm. og form 12 boller ud af dejen.
    Sæt bollerne på bagepapiret med en smule mellemrum mellem hver bolle.
    Kom et viskestykker over fadet og lad bollerne efterhæve i 45 minutter.
    Når bollerne har efterhævet pensles bollerne med olivenolien og der drysses godt med havsalt og rosmarin. Bag madbollerne i midten af en forvarmet ovn.
    Bagetid: 17-20 minutter ved 225 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.