Go Back
+ servings

Chili con carne

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1000 g hakket oksekød
  • Smør eller olie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g tomatpuré
  • 0,5 rød snackpeberfrugt
  • 1-2 røde friske chili
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 0,5 tsk. paprika
  • 1,5 tsk. havsalt
  • 35 g mørk chokolade
  • 240 g kidneybønner (bløde)
  • 1 terning oksebouillon

Tilbehør:

  • Creme fraiche
  • Bredbladet persille
  • Et godt brød eller kogte ris

Sådan gør du

  • Kom finthakket løg og hvidløg i en varm gryde eller sauterpande med smør eller olie i et par minutter. Tilsæt kødet og vend det godt så det brunes. Tilsæt chili (meget finthakket) tomatpuré og peberfrugt i små tern. Kom krydderierne i sammen med kidneybønnerne og bouillonterningen. Vend det hele godt og slut af med at tilsætte grofthakket chokolade inden retten simrer i 10-15 minutter.
    Server chili con carne i dybe skåle med creme fraiche og bredbladet persille. Dyp brødet i kødet eller server ris sammen med retten.