Go Back
+ servings

Millionbøf med bagt kartoffelmos

Antal 5 personer

Ingredienser

Millionbøf:

  • 1 løg
  • Smør til at stege i
  • 800 g hakket oksekød
  • Salt og peber
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. rosmarin
  • 2,5-3 dl madlavningsfløde
  • Lidt kulør

Kartoffelmos:

  • 2 kg bagekartofler
  • 50 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 1,5 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Skæl og skyl kartoflerne og skær dem i i grove tern.
    Kom dem ned i en stor gryde med vand og lad kartoflerne koge i 18-20 minutter til de er bløde.
    Imens kartoflerne står og koger laves kødet.
    Hak løget fint og svits det på en sauterpande eller i en gryde.
    Tilsæt kødet og lad det brune. Tilsæt krydderierne og madlavningsfløden samt lidt kulør så sovsen bliver lysebrun. Lad kødet simre et par minutter og smag det derefter til.
    Når kartoflerne er færdigkogt hældes vandet fra og smør og sødmælk tilsættes. Brug en kartoffelmos-ske til at mase kartoflerne med for en grov mos eller en køkkenmaskine med delkroge, hvis kartoffelmos skal være mere cremet. Smag kartoffelmosen til med salt og rør mosen godt sammen.
    Hæld kødet ned i et stort fad og kom kartoffelmosen ovenpå.
    Bag fadet i midten af ovnen. Bagetid: 25-30 minutter ved 225 grader varmluft.
    Lad gerne retten stå 5-6 minutter inden den spise – det er meget varmt!