Go Back
+ servings

Kylling i karry med kokosmælk

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 650 g kyllingeinderfilet
  • Smør eller olie til stegning
  • 200 g rå sød kartoffel
  • 5-6 tsk. gul karrypasta* (læs mere længere nede i opskriften)
  • 1 løg
  • 1 rød snackpeberfrugt
  • 1 bæger kyllingefond (28 g – færdigkøbt)
  • 400 ml kokosmælk light eller almindelig
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 0,5 tsk. salt

Sådan gør du

  • Skræl de søde kartofler og skær dem ud i tern. Kog dem i en lille gryde i 7-8 minutter eller til de er møre. Hæld vandet fra og lad de søde kartoflerne stå og dryppe af i en sigte.
    Skær kyllingen ud i små passende stykker så de er klar til at blive stegt. Kom smør eller olie på en stor og høj varm pande og svits karrypastaen og kyllinge-stykkerne i et par minutter. Hak løget og peberfrugten ud i små tern og tilsæt dem på panden. Bland det hele godt sammen og lad retten stege et par minutter inden kokosmælken, de søde kartofler og kyllingefonden blandes i. Tilsæt derefter spidskommen og salt i saucen og lad retten simre i 5-10 minutter inden den smages til.
    *Jeg har brugt en gul karrypasta som er medium stærk. Karrypasta findes også i en mild udgave som er grøn, og en rød som er den stærkeste. Vi synes ikke, at retten var for stærk med den gule karrypasta. Men prøv dig eventuelt langsomt frem med små mængder, hvis du er i tvivl om retten bliver for stærk. Der kan altid tilsættes mere karrypasta til sidst i opskriften.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk