Go Back
+ servings

Dadelkugler med appelsin og kakao

Antal 28 stk.

Ingredienser

  • 150 g dadler uden sten
  • 50 g hele mandler
  • 1 spsk. vand
  • 80 g mørk chokolade 70%
  • 0,5 tsk. groft salt
  • Saften fra en lille appelsin
  • Usødet kakaopulver

Sådan gør du

  • Kom dadlerne, mandlerne og vandet ned i en blender og blend det sammen til det er hakket godt.
    Skær chokoladen ud og smelt den i en mikroovn eller i et vandbad. Det gør ikke noget, at det ikke er alt chokoladen som er helt smeltet. Hvis der er lidt små stykker tilbage, giver det dadelkuglerne ekstra knas, og det smager ret godt.
    Hæld chokoladen ned over de hakkede nødder og dadler i blenderen. Tillsæt salt og saften fra appelsinen og blend igen.
    Kom “dejen” over i en lille skål og form den til en kugle. Stil “dejen” i fryseren i cirka 15 minutter.
    Form 28 små kugler ud af “dejen” på størrelse med havregrynskugler. Tril kuglerne i kakaopulver og kom dem i en beholder med låg. Opbevares på køl – da de smager bedst kolde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk