Go Back
+ servings

Langos

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 stor kogt kartoffel
  • 1 tsk. groft salt
  • 6-7 dl hvedemel + mel til udrulning
  • 2 liter olie til friturestegning

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand.
    Riv den kogte kartoffel ned i gær-vandet (eller mos kartoflen) og tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen grundigt sammen. Lad dejen hæve ved stuetemperatur med et viskestykke over skålen i 40 minutter eller længere.
    Efter hævning hæles dejen ud på en meldrysset bord – der skal være godt med mel. Ælt melet ind i dejen og del den i cirka 12 stykker. Form 12 boller og tryk dem med flade med hænderne. Stræk i dejen til brødene har en passende størrelse, de behøver ikke være helt runde eller ens.
    Lad brødene efterhæve på bordet (husk godt med mel) imens olien varmes op. Når olien er meget varm kommes en langos ned i olien af gangen. Den vendes et par gange, og er færdig, når den er gylden brun og boblende.
    Læg brødene på stykker af køkkenrulle med et viskestykke under, så de får lov at dryppe af.