Go Back
+ servings

Krebinetter og stuvet blomkål

Antal 7 stk.

Ingredienser

Farsen:

  • 1000 gram hakket kalv og flæsk
  • 2 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Panering:

  • 2 æg
  • 1 dl rasp
  • Salt og peber

Stuvet blomkål:

  • Et stort blomkålshoved - 1500 gram
  • Vand (gem 1 liter blomkålsvand)
  • 5 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Færdigkøbt sovsejævner eller hjemmelavet jævner af smør og hvedemel (se beskrivelse længere neden i opskriften)

Tilbehør:

  • Råkost af flerfarvet gulerødder
  • Persille

Sådan gør du

  • Bland kødet sammen med æggene, hvedemel, salt og peber. Rør farsen godt sammen og sæt den i køleskabet med et låg over.
    Herefter rives gulerødderne på et rivejern og sættes på køl imens resten af maden forberedes.
    Tag bladene af blomkålen og kog den i en stor gryde med vand i 22-25 minutter. Tag farsen ud af køleskabet og gør krebinetterne klar imens blomkålen står og koger.
    Form 7-8 runde krebinetter ud af farsen. De skal være nogenlunde samme størrelse som en hakkebøf men højere. Vend først krebinetterne i sammenpisket æg med salt og peber (i en dyb tallerken) og derefter rasp (i en anden dyb tallerken). Steg krebinetterne på to store pander med smør til de er gyldenbrune på begge sider. Sæt en stor tallerken over panderne eller kom krebinetter ned i et fad, imens den stuvet blomkål laves færdig.
    Når blomkålen har kogt færdig, skal vandet hældes fra – gem en liter kogt blomkålsvand til sovsen. Skær den kogte blomkål ud i mindre stykker eller brug en saks. Jeg kom blomkålen ned i en sigte, og klippede den over i små buketter med en køkkensaks.
    Stuvet blomkål med færdigkøbt jævner.
    Brug den samme store gryde som blomkålen blev kogt i og hæld 1 liter blomkålsvand og piskefløde ned i gryden. Lad sovsen koge op og tilsæt jæver, så sovsen bliver så tyk, som det ønskes. Smag til med salt og godt med peber. Tilsæt blomkålsbuketterne og lad den stuvet blomkål simre i et par minutter, til det hele er varmt.
    Stuvet blomkål med hjemmelavet jævner.
    6 spsk smør
    4 spsk hvedemel
    3 dl mælk eller piskefløde
    Blomkålsvand
    Salt og peber
    Pisk smør og mel godt sammen med et piskeris i en gryde ved middel varme til det danner en “tyk dej”. Tilsæt blomkålsvand (start med 3 dl). Kom derefter mælk eller piskefløde i sovsen. Rør sovsen godt sammen og tilsæt lidt mere blomkålsvand hvis det er nødvendigt. Smag sovsen til med salt og peber og tilsæt blomkålen.
    Anret maden på tallerkenerne og drys finthakket persille hen over blomkålen.