Cookies med chokolade
Antal 44 stk.
- 300 g blødt smør
- 250 g sukker
- 200 g rørsukker
- 2 æg
- 450 g hvedemel
- 1,5 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g mørk chokolade (jeg har brugt en 70% chokolade)
Pisk smør, sukker og rørsukker godt sammen. Tilsæt æggene og derefter hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og pisk igen. Hak chokoladen ud i små stykker og hæld den i dejen og rør den sammen. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter og form derefter alt dejen til kugler. Sæt kuglerne på fire plader med bagepapir med godt mellemrum imellem, da de flyder en del ud under bagning. Bages i en forvarmet ovn. Bagetid: 10-12 minutter ved 175 grader. Når kagerne tages ud af ovnen er de bløde, men efter et par minutter bliver de sprøde. Opbevar kagerne i en beholder med låg.