Go Back
+ servings

Koldskål med honningristet havregryn

Antal 4 personer

Ingredienser

Koldskål:

  • 1 liter kærnemælk
  • 2 pasteuriseret æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 1 stang vanilje
  • Citronsaft

Honningristet havregryn:

  • 3 dl havregryn
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. honning

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt kærnemælken og derefter vanilje fra en stang vanilje og lidt citron saft. Smag til og stil koldskålen på køl i et par timer.
    Lad smør og honningen smelte på en stor pande. Tilsæt havregryn og lad dem riste til de er let gylden brune.
    En anden rigtig god topping til koldskål er friske nye jordbær. Det fik jeg altid i mit barndomshjem på koldskålen eller hakket mørkt chokolade, hvis vi virkelig skulle hygge. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk