Go Back
+ servings

Cremet pastasalat med bacon og pinjekerner

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 150 g ukogte pastaer fx. Farfalle (sløjfer)
  • 1 pakke bacon
  • 1 hoved Romainesalat
  • 2-3 tomater
  • 40 g pinjekerner + salt

Dressing:

  • 200 g cremefraiche 9%
  • Salt og peber
  • 1,5 tsk. Dijonsennep
  • 2 tsk. honning

Sådan gør du

  • Kog pastaerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i en sigte.
    Steg baconen på en stor pande eller i ovnen til de er sprøde. Læg baconen på et par stykker køkkenrulle så de får lov at dryppe af. Når de er kølet af hakkes de ud i små stykker.
    Skyl salaten og tomaterne og skær dem ud i små passende stykker.
    Rist pinjekerne på en tør pande med lidt salt til de er lysebrune.
    Rør dressingen sammen og smag den til som du synes.
    Bland pastaen, de små bacon stykker, salaten og tomaterne sammen og hæld det meste af dressingen over. Jeg brugte ikke det hele – men serverede resten af dressingen ved siden af. Vend pastasalaten godt rundt og pynt med de ristede pinjekerne. Sæt salaten på køl til den skal spises.
    Salaten kan godt gemmes til dagen efter. Jeg synes faktisk, at den tit smager bedre dagen efter, fordi den bliver mere cremet efter at dressingen og grøntsagerne havde fået lov at trække.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk