Go Back
+ servings

Havregrynsboller med gulerod

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 4,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 5 spsk. græsk yoghurt eller yoghurt naturel
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 3 spsk. olie
  • 300 g havregryn
  • 500 g hvedemel
  • 3 gulerødder

Pynt:

  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt græsk yoghurt, salt, akaciehonning og honning og rør det sammen. Hæld havregryn og mel i lidt af gangen imens dejen røres grundigt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine for at lette ælte arbejdet. Riv gulerødderne på et rivejern og bland dem i dejen.
    Sæt dejen til at hæve i en time med et viskestykke over. Efter hævning formes 16-18 boller. Dejen er lidt klistret, så jeg brugte to skeer til at forme dem med. Pynt bollerne med sesamfrø og bag dem i ovnen på en plade med bagepapir.
    Bagetid: 20-24 minutter ved 200 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk