Go Back
+ servings

Brunch-pandekager

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1/3 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. (med top) bagepulver
  • 180 g hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Pisk æggene og sukkeret godt sammen med et piskeris eller en elpisker.
    Tilsæt alle de tørre dele – salt, vaniljesukker, bagepulver og melet og pisk igen.
    Hæld mælken i lidt af gangen imens der piskes.
    Det er meningen at dejen skal være tyk, så pandekagerne ikke flyder ud på panden.
    Kom smør på en stor pande og varm den op.
    Brug en sovseske til at lave pandekagerne med, så er det nemt at lave dem runde.
    Brug cirka en sovseske dej pr. pandekager. Kom langsomt dejen ud på panden så den fordeler sig og bliver fin rund.
    Der kan være 3-4 pandekager af gangen på panden, afhængig af hvor stor panden er.
    Pas på at pandekagene ikke flyder sammen.
    Pandekagerne kan godt gemmes på køl og varmes dagen efter, hvis der er rester tilbage.