Go Back
+ servings

Boller med mandler

Antal 14 stk.

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 10 g gær
  • 2-2,5 tsk. groft salt
  • 100 g mandler
  • 650 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt og grofthakket mandler. Kom langsomt melet ned i skålen og rør dejen rundt med en elpisker eller en køkkenmaskine. Den skal røres meget grundigt sammen, gerne i en 4-5 minutter.
    Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i mindst 10-12 timer.
    Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, og bollerne laves ved hjælp af to spiseskeer. Bollerne skal ikke formes, det er dejen alt for flydende til. Lav runde klatter af dejen på en plade med bagepapir.
    Bagetid: 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk