Go Back
+ servings

Sushi uden fisk

Antal 2 tallerkener

Ingredienser

Risene:

  • 250 g sushiris (ukogte)
  • 2 tsk. riseddike
  • 2 tsk. sukker
  • En smule salt

Fyld:

  • 5 ark ristet sushi tang
  • Agurk
  • Forårsløg
  • Gulerod
  • Rødløg
  • Kogt kylling

Tilbehør:

  • Soya
  • Ekstra grøntsager

Derudover skal der bruges:

  • Sushimåtte af bambus

Sådan gør du

  • Skyl og kog risene efter anvisningen på pakken. Lad risene køle af i køleskabet og bland riseddike, sukker og salt sammen i en lille skål (medmindre der bruges en færdigblandet riseddike). Hæld blandingen over risene og rør det godt sammen.
    Tør sushimåtten af med en fugtig klud og læg måtten med snorene væk fra dig selv ovenpå et skærebræt. Læg et stykke tang på måtten med den glatte side nedad.
    Kom kold vand i en skål som skal bruges til at gøre hænderne våde. Dyp hænderne i vandet og tag en håndfuld sushiris og fordel dem i et fladt lag ud på tangen. Der skal være cirka 2,5-3 cm. af den øverste kant (væk fra dig selv), hvor der ikke er sushiris. Ellers bliver rullen ikke pæn, og den kan være svær at lukke. Drys et tyndt lag med sesamfrø på risene inden resten af fyldet kommes på.
    Skær helt tynde stykker af grøntsager (og kylling) og læg dem på langs af tangen ned mod dig selv. Løft måtten lidt og hold på fyldet imens måtten rulles frem, så tangen danner en lukket rulle. Pres ganske forsigtigt uden at der bruges alt for mange kræfter.
    Skær sushirullen ud i små stykker med en skarp kniv. Dyp eller skyl kniven i vand hver gang en ny lille rulle skal skæres.
    Sushirullerne spises kolde og opbevares på køl hvis der er rester tilbage.