Go Back
+ servings

Risengrød med kanelsukker

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 4,5 dl vand
  • 2 liter letmælk
  • 5 dl grødris
  • 1 tsk. groft salt

Tilbehør:

  • Sukker
  • Kanel
  • Smør

Sådan gør du

  • Kom vandet ned i en stor gryde og tilsæt grødrisene.
    Lad vandet koge i et par minutter inden mælken tilsættes.
    Jeg plejer at hælde mælken i lidt af gangen imens der røres.
    Kom salt i gryden og lad grøden simre ved svag varme.
    Der skal røres hyppigt i gryden, så den ikke brænder på.
    Jeg går aldrig fra gryden, når jeg laver risengrød. Brændt risengrød kan ikke reddes og smager bestemt ikke godt.
    Risengrøden skal simre i cirka 30-35 minutter. Når den har en næsten tilpas tykkelse (stadig en anelse for tynd), plejer jeg at tage den af komfuret. Derefter lader jeg risengrød stå og trække i gryden med låg på i 10 minutter.
    Spis risengrøden med kanelsukker og smørklat.