Go Back
+ servings

Waleskager

Antal 4 stk.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. sukker
  • 150 g hvedemel
  • 4 æg

Vanilleflødeskum:

  • 250 ml piskefløde
  • 4 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vanillesukker

Pynt og fyld:

  • En bakke friske hindbær
  • Flormelis til glasur
  • Frysetørret hindbær

Sådan gør du

  • Kog vand, smør og sukker sammen i en gryde. Tilsæt melet og pisk hurtig rundt med et piskeris indtil dejen slipper gryden. Lad dejen køle af og kom et æg i af gangen, det er vigtigt at dejen ikke bliver for tynd, så rør dejen godt sammen inden det næste æg kommes i.
    Kom dejen op i en sprøjtepose og lav otte kager. Kom derefter kagerne i ovnen.
    Bagetid: 20-25 min. ved 200 grader varmluft. Det er vigtigt at du ikke åbner ovnen, før der er gået mindst 20 min. For ellers vil kagerne falde sammen.
    Vanilleflødeskummet piskes sammen og kommes på de helt afkølet kage-bunde (brug evt. sprøjteposen igen for at lave fint mønster). Kom hindbærene på og endnu en kage-bund. Pynt med glasur og frysetørret hindbær på toppen. Jeg kom glasuren op i en frysepose med et lille hul og lavede cirkler. Serveres kagerne ikke med det samme, skal de stå på køl for at holde sig friske.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk