Go Back
+ servings

Madpakkeboller med skinke og ost

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. havsalt
  • 3 spsk. solsikkeolie
  • 200 g kogt skinke i strimler
  • 200-250 g cheddarost
  • 300 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel)
  • 400 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olie.
    Skær cheddarosten ud i små tern og kom dem i skålen sammen med skinkestrimlerne.
    Tilsæt begge slags mel lidt af gangen imens dejen røres godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen sammen med.
    Dejen skal æltes til den er helt blød og har samlet sig i en kugle.
    Sæt dejen til at hæve i en time med et viskestykke over skålen.
    Form dejen til 16 boller og sæt dem på to plader med bagepapir på.
    Lad bollerne efterhæve i 20 minutter inden de kommes i ovnen.
    Bagetid: 25 minutter ved 200 grader varmluft.