Go Back
+ servings

Karamelliserede æbler

Antal 5 stk.

Ingredienser

  • 5 røde æbler
  • 350 g sukker
  • Træspyd eller sugerør

Sådan gør du

  • Skyl og tør æblerne. Med en skarp kniv prikkes et hul til sugerøret og derefter kan du bruge en kødnål til at lave et lidt større hul i æblet. Sæt sugerøret ned i æblet så det sidder godt fast.
    På en stor pande hældes sukkeret ud. Uden at røre i sukkeret skal det smelte ved middel varme. Først når sukkeret er helt smeltet, kan du begynde at røre i det. Karamellen er klar, når den er flydende og har en mellem brun farve. Pas meget på med at den ikke bliver for mørk og kommer til at smage brændt. Hæld karamellem over i en kasserolle med tændt lav varme på komfuret (så karamellen holdes varm og ikke størkner for tidligt). Dyp og vend æblerne ned i karamellen og sæt dem til at tørre på en tallerken.