Go Back
+ servings

Den bedste røræg

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 8 æg
  • 1 dl mælk (letmælk eller sødmælk)
  • 1 tsk. havsalt
  • Smør eller stegemargarine

Sådan gør du

  • Kom æggene ned i en skål og tilsæt mælk og salt. Pisk det hele sammen til en samlet blanding med et piskeris.
    Varm en stor pande op med smør og lad smørret smelte.
    Hæld derefter æggeblandingen ud på panden. Lad æggene sætte sig lige et øjeblik og brug så en palnetkniv. Der skal ikke røres rundt i æggene men skrabes blødt med paletkniven på bunden af panden – fra den ene side til den anden. Langsomt begynder æggene at samle sig og blive til røræg.
    For at kunne give en mere præcis opskrift på hvordan jeg laver røræg, tog jeg denne gang tid. Det tog lidt under 3 minutter før ræræggen var som den skulle være.
    Jeg havde komfuret på varme 7 ud af 9. Tiden vil variere alt efter hvilke komfur man har og hvilken pande der bruges.
    Her et par ekstra tips til at få den bedste røræg:
    Der skal bruges en stor pande så æggene har plads.
    Lav ikke røræg i en gryde eller kasserolle.
    Brug ikke for meget smør eller stegemargarine på panden.
    Giv ikke æggene for lang tid.
    Det der ofte går “galt” med røræg er, at det får for lang tid på panden. Det er selvfølgelig smag og behag, men hvis du vil have cremet og luftigt røræg, kan du gøre det som beskrevet.