Go Back
+ servings

Marengs med creme og bær

Antal 18 stk.

Ingredienser

Marengs:

  • 5 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 50 g flormelis
  • 1 spsk. citronsaft

Creme:

  • 8 pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 500 ml piskefløde

Bær:

  • Jordbær
  • Blåbær

Sådan gør du

Marengs:
  • Pisk æggehviderne og sukkeret grundigt sammen. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt rundt. Sigt flormelis ned i marengs-massen og vend også det forsigtigt rundt.
    Kom bagepapir på to plader og brug en stor ske til at lave marengsene med. Brug skeen til til at lave dem lidt flade, så der bliver plads til cremen og bær.
    Bagetid: 1 time og 20 minutter ved 120 grader varmluft. Jeg havde begge plader i ovnen samtidig og brugte varmluft.
Creme:
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål med en el-pisker. Det skal blive lyst og luftigt. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og bland flødeskum og cremen forsigtigt sammen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk