Go Back
+ servings

Boller med græskarkerner

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 20 g gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 100 g græskarkerner
  • 50 g rugmel
  • 575 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og sukker. Kom også græskarkernerne i og rør blandingen sammen. Tilsæt rugmel og hvedemel lidt af gangen imens dejen røres sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen sammen, da det er nemmere at få dejen ensartet og blød.
    Sæt dejen til at hæve i 3 timer med et viskestykker over skålen.
    Læg bagepapir på to bageplader og form bollerne med to spiseskeer. Bollerne bliver lidt rustikke at se på, når de laves på denne måde. Hvis du gerne vil have at de får en pænere facon, kan du komme vand på hænderne, og glatte bollerne imens de ligger på pladerne.
    Bagetid: 20-25 minutter ved 200 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk