Go Back
+ servings

Hasselbagte kartofler med hvidløg og parmesan

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 12 kartofler
  • 30 g smør
  • 1 stort fed hvidløg
  • Persille
  • Parmesanost
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skyl dem. Skær helt tynde riller ned i kartoflerne med en skarp kniv. Du skal skære på den korte led og cirka 2/3 ned i kartoflen. Læg kartoflerne i et fad som kan tåle at komme i ovnen.
    Smelt smørret og kom det ned i en lille skål sammen med presset hvidløg. Rør smør og hvidløg sammen og kom bladningen hen over kartoflerne med en madpensel. Bag kartoflerne i ovnen.
    Bagetid: 45-50 minutter ved 200 grader varmluft.
    Kig til kartoflerne undervejs. De skal have godt med farve, men må selvfølgelig ikke blive brændte.
    Når kartoflerne er taget ud af ovnen, drysses de med friskrevet parmesanost og sættes ind i ovnen igen i 3-5 minutter. Kom finthakkede persille og havsalt hen over kartoflerne inden de serveres.