Go Back
+ servings

Franskbrød med birkes

Antal 1 brød

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 0,5 dl olie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • 6 dl hvedemel

Pynt:

  • Blå birkes

Sådan gør du

  • Lun mælken (den må endelig ikke blive for varm) og rør gæren ud i mælken. Tilsæt olie, sukker og salt og melet lidt af gangen. Rør dejen godt sammen med en ske eller en køkkenmaskine og stil den til at hæve med et viskestykke over skålen.
    Hævetid 30 minutter.
    Hæld dejen ned i en smurt franskbrødsform eller en silikoneform uden smørelse. Jeg bruger tit min silikoneform, når jeg bager. Den er let at bruge, kræver ikke smørelse og brødet (eller kage) hænger ikke fast i bunden af den.
    Drys med blå birkes og sæt franskbrødet i en forvarmet ovn i midten af ovnen.
    Bagetid: 25-30 minutter ved 200 grader.
    Lad franskbrødet køle af i 10-20 minutter inden det skæres med en brødkniv.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk