Go Back
+ servings

Nem pizzadej med rugmel

Antal 2 store pizzaer

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g rugmel
  • 300 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel) + lidt ekstra til når pizzaerne skal formes

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt først rugmel og derefter hvedemelet lidt af gangen og rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
    Del dejen i to dele og form dem til kugler. Drys mel ud på køkkenbordet og læg pizzadejen på bordet. Lad dejen efterhæve i 20-30 minutter med et viskestykker over.
    Kom lidt mel på en kagerulle og rul begge kugler dej ud til to store pizzaer.
    Læg pizzadejen på to plader med bagepapir. Jeg lavede mine pizzaer nogenlunde runde, men dejen kan også trækkes, så den passer til bagepladen, afhængig af hvor tynd en bund man ønsker.
    Kom tomatsauce og det ønskede fyld på pizzaerne og kom dem i ovnen.
    Bagetid: 15-17 minutter ved 225 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk