Go Back
+ servings

Børnevenlig fiskeburger

Antal 4 personer (+ boller til fryseren)

Ingredienser

  • Hjemmelavede fiskefrikadeller eller fars fra fiskemanden
  • Remoulade
  • Agurk
  • Peberfrugt
  • Salat

Burgerboller:

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl græsk yoghurt 10%
  • 600 g hvedemel

Til pensling:

  • Mælk
  • Sesmfrø

Sådan gør du

Burgerboller:
  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og sukker. Kom græsk yoghurt i dejen og rør den sammen. Tilsæt melet lidt af gangen imens dejen røres godt sammen. 
    Jeg har brugt en køkkenmaskinen og rørt dejen i 3-5 minutter.
    Kom et viskestykke over skålen og sæt dejen til at hæve i 30 minutter.
    Form 12-14 boller ud af dejen og sæt dem på en plade med bagepapir på. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter med viskestykket over.
    Pensl bollerne med mælk og drys dem med sesamfrø og lad dem hæve endnu en gang i 30 minutter (uden viskestykke over). Tænd ovnen imens burgerbollerne hæver den sidste tid.
    Sæt bollerne i en forvarmet ovn og bag dem i 18-20 minutter ved 200° varmluft.
Fiskefrikadeller og fyld:
  • Steg fiskefrikadellerne på panden i smør og server dem med de nybagte burgerboller, grøntsager og remoulade.
    Hvis du selv vil lave fiskefarsen kan du bruge denne opskrift på fiskefrikadeller med kartoffelbåde
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk