Go Back
+ servings

Hjemmelavet pizza med oksekød og basilikum

Antal 2 pizzaer

Ingredienser

  • 2 pizzabunde (se opskriften længere nede)

Tomatsovs:

  • 250 g tomatpuré (på glas)
  • 0,5 tsk. havsalt
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 0,5 fed hvidløg

Fyld:

  • Revet ost
  • Hakket oksekød (krydret med salt og peber)
  • Rød peberfrugt
  • Majs
  • Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Pizzabund efter denne opskrift:
  • Nem pizzadej
    Del dejen i to dele og drys lidt mel ud på bordet og på kagerullen. Rul begge klumper dej ud til to store pizzaer. Dejen kan strækkes og formes alt efter hvor stor og rund den ønskes.
Fyld til pizzaerne:
  • Bland alle ingredienserne til tomatsovsen sammen i en skål og rør sovsen sammen. Fordel tomatsovsen ud på pizzaerne med en ske. Kom sovsen helt ud til kanten i et jævnt tyndt lag og drys revet mozzarella hen over pizzaerne inden fyldet kommes på.
    Den friske basilikum er først kommet på pizzaen efter bagning.
Pizza på grillen:
  • Placer pizzaen på pizzastenen og læg den på grillen. Vores pizzasten skal opvarmes først og drysses med mel inden brug. Husk at læse vejledningen for hvordan din pizzasten anvendes, da der er forskel på dem.
    Bag pizzaen i grillen med lukket låg til pizzaen er næsten færdig. Forlad ikke grillen og kig til pizzaen ofte, så den ikke får for længe. Det kan være nødvendigt at åbne låget på grillen de sidste par minutter, hvis fyldet er færdigt – men bunden endnu mangler lidt bagetid.
Pizza i ovnen:
  • Bag pizzaerne på to plader med bagepapir i en forvarmet ovn – hold øje med dem undervejs så de ikke får for længe.
    Bagetid: 15-17 minutter ved 225 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.