Go Back
+ servings

Brændte mandler

Antal 200 gram

Ingredienser

  • 200 g hele mandler
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du

  • Kom sukker, vand, kanel og mandler på en stor pande med høj kant og varm panden op ved middelhøj varme. Rør rundt i massen hele tiden imens sukkeret smelter. 
    Når vandet fordamper, tykner sukkeret og sætter sig på mandlerne. Skru lidt ned for varmen imens sukkeret smelter og sætter sig som et tyndt hvidt lag på mandlerne. Når sukkeret har sat sig på mandler, skal man hurtigt og hyppigt vende mandlerne rundt, så noget af sukkeret smelter igen og sætter sig som lidt karamel på mandlerne sammen med det hvide lag.
    Det er ikke alt sukkeret som skal smelte igen, og det er vigtigt at mandlerne/karamellen ikke brænder på.
    Efterfølgende hældes mandlerne over på et stykke bagepapir. Adskil dem med det samme med et par skeer så de ikke klistrer sammen.
    Efter 1-2 minutter kan du ryste mandlerne i bagepapiret og blande dem sammen, og så er de klar til at blive spist.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk