Go Back
+ servings

Hjemmelavede Ferrero Rocher

Antal 15 stk.

Ingredienser

 • 200 g hasselnødder
 • 5 spsk. Nutella
 • 30 g vafler med hasselnøddecreme
 • 200 g mælkechokolade
 • 0,5 tsk. kokosolie

Sådan gør du

 • Vej 130 gram hasselnødder af og hak dem med en stavblender. De skal næsten være så finthakkede, at de minder om groft mel med kerner. Der må ikke være nogen store stykker. Bland de hakkede hasselnødder med Nutellaen i en skål og rør det grundigt sammen. Brug eventuelt hænderne til at samle det hele til en samlet klump.
  Sæt skålen i fryseren i cirka 30 minutter.
  Tag 15 store hasselnødder fra som skal bruges til midten af chokoladerne. Form 15 kuglerne ud af “dejen” og pres en hasselnød ind i midten af hver kugle. Sæt kuglerne i fryseren igen i 10-15 minutter.
  Kom vaflerne i en frysepose og mas dem så de smuldrer til små stykker. Rul kuglerne i “vaffel-melet” og sæt dem i fryseren imens chokoladen gøres klar.
  Hak de resterende hasselnødder med stavblenderen til små stykker. De må gerne være en smule mere grove end de første som blev hakkede. Skær chokoladen ud i tern og smelt den i microovnen eller i et vandbad. Chokoladen skal smeltes til den er meget flydende, så fordeler den sig pænest. Rør kokosolien ud i chokoladen og tilsæt de hakkede nødder. Rør chokoladen og nødderne sammen og vend kuglerne (en af gangen) i blandingen. Sæt chokolade-kuglerne til at tørre på et stykke bagepapir.
  Når chokoladen er størknet kommes Ferrero Rocher kuglerne i en beholder med låg og opbevares på køl. Jeg synes de smager bedst, når de er helt kolde.