Go Back
+ servings

Gaffelkager

Antal 140 stk.

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 150 g kokosmel
  • 150 g kartoffelmel
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Skær smørret ud i små stykker og kom det ned i en skål. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen med hænderne eller en køkkenmaskine. Jeg brugte hænderne, og det tog cirka 10 minutter at få smørret arbejdet ind i dejen, så den blev helt ensartet og fast. Når dejen er formet som en stor fast kugle sættes den i køleskabet i en time eller længere.
    Tag dejen ud af køleskabet og form små kugler på størrelse med et lille kirsebær. Sæt kuglerne på to plader med bagepapir. Der skal være afstand mellem kuglerne, så kagerne ikke kommer til at hænge sammen. Jeg havde cirka 25 kager på hver plade og bagte en plade i ovnen af gangen.
    Med en børnegaffel eller en kagegaffel trykkes kuglerne flade. De skal have et enkelt fast tryk, så der kommer gaffel mærker i dejen. Bag kagerne i midten af ovnen.
    Bagetid: 8-9 minutter ved 200 grader. Hold godt øje med kagerne de skal være ganske lyse men med en lysebrun bund. Så bliver de gode og sprøde.
    Når gaffelkagerne er taget ud af ovnen, flyttes de forsigtigt over på en bagerist. Når de er helt afkølet, kommes de i en beholder eller kagedåse med låg. Opbevar kagerne ved stuetemperatur.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk