Go Back
+ servings

Mørbrad i flødesovs

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 600 g svinemørbrad
  • Salt og peber
  • Smør til at stege i
  • 5 løg
  • 0,5 liter piskefløde
  • 1 terning oksebouillon
  • Kulør
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Skæl løgene og skær dem i tynde skiver som halvevers. Stil løgene klar i en skål så de er klar til brug.
    Træk og skær alle senerne og hinderne fra svinemørbraden. Skær mørbraden ud i bøffer og tryk dem let flade med hånden. Kom bøfferne på en varm sauterpande med smør og kom godt med salt og peber på kødet. Brun mørbradbøfferne på begge sider ganske kort og tilsæt løgene. Vend løgene godt rundt på panden med kødet – til løgene er blevet bløde og klare.
    Tilsæt bouillonen og fløden og eventuelt en smule kulør. Varm sovsen op og smag den til med salt og peber. Kom derefter mørbraden over i et ovnfast fad og stil det i en forvarmet ovn ved 175° i 10-12 minutter.
    Pynt med frisk timian og spis retten sammen med kogte ris.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk