Go Back
+ servings

Fødselsdagskage med mandelbund og bær

Antal 1 kage

Ingredienser

Mandelbund:

  • 400 g mandler (blendes til groft mandelmel)
  • 400 g rørsukker
  • 6 æg

Vaniljecreme:

  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker eller korn af en vanillestang
  • 1,5 dl cremefraiche

Pynt:

  • Jordbær
  • Hindbær
  • Blåbær
  • Cirtonmellise

Sådan gør du

  • Blend mandlerne til mandelmel. Pisk æg og sukker sammen og vend mandelmelet i. Kom bagepapir i bunden af en springform og hæld dejen i formen.
    Bagetid: 35 min. ved 175°.
    Pisk fløden til flødeskum i en skål og rør flormelis og vanilje sammen med cremefraichen i en anden skål. Hæld cremefraichen over i flødeskummet og bland det forsigtigt sammen. Stil cremen på køl indtil den skal på kagen.
    Når kagen er afkølet, pyntes den med cremen og bær.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk