Go Back
+ servings

Ristaffel

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 650 g kyllingeinderfilet
  • Smør til at stege i
  • 1 løg
  • 3,5 tsk. karry
  • 0,5 tsk. gurkemeje
  • Kyllinge-fond eller bouillon
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • Salt og peber
  • Sovsejævner

Tilbehør:

  • En halv ananas
  • 2 æbler (Pink Lady)
  • 2 mandariner
  • 2 bananer
  • Kokos
  • Peanuts
  • Jumbo rosiner
  • 2 pakker bacon
  • Kogte ris og lidt bredbladet persille

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på emballagen og lad dem stå med låg over gryden til resten af retten er klar.
    Klargør tilbehøret og anret det i små skåle. Vent dog med at skære bananerne og æblerne til sidst, så de ikke bliver brune imens kyllingen laves. Baconen er klippet ud i små stykker med en saks, og svitset på panden til de var helt sprøde.
    Skær kyllingen ud i små passende stykker, så den er klar til panden. Skræl løget og hak det ud i små bitte tern og kom det på en sauterpande med smør. Når løgene er klare (de skal ikke brunes) tilsættes karryen. Det er vigtigt, at der er nok smør på panden, så løgene og karryen ikke brænder på. Ved at svitse karryen på panden i stedet for bare at hælden den i sovsen – afgives der meget mere karry smag. Vend karryen og løgene rundt på panden til det er blandet godt sammen. Tilsæt kyllingen og vend også det med rundt på panden.
    Når kyllingen er hvid tilsættes gurkemeje og kyllingefond eller bouillon. Hæld fløden og mælken over kyllingen og lad retten simre ved svag varme i 5-8 minutter. Smag karrysovsen til med salt og peber og tilsæt eventuelt sovsejævner efter behov.
    Server de kogte ris sammen med lidt bredbladet persille, kyllingen i karrysovs og tilbehøret i små skåle, så man selv kan få lov at blande og pynte sin mad ved bordet.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk