Go Back
+ servings

Koldhævede boller med rugmel

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 10 g gær
  • 2-2,5 tsk. groft salt
  • 1 tsk. honning
  • 200 g rugmel
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt salt og akaciehonning. Kom langsomt melet ned i skålen og rør dejen rundt med en køkkenmaskine eller i hånden. Den skal røres meget grundigt sammen, gerne i en 5-6 minutter.
    Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i mindst
    10-12 timer. Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, og så skal den efterhæve i skålen på køkkenbordet i cirka en time. Form bollerne med to spiseskeer og læg dem på en plade med bagepapir.
    Bagetid: 20-22 minutter ved 225 grader varmluft.